VSY

Tutkimustyöpajaan osallistuminen

Ohjeet esittäjille:

  • esitystä varten on varattu aikaa joko 45 minuuttia (useimmat torstain ja perjantain alkuosan esitykset) tai 30 minuuttia (loppupään esitykset perjantaina). Tämä on hyvä jakaa itse esitykseen (max 20/10 min), kommentaattorin huomioihin ja kysymyksiin (15/10 min) ja yleiseen keskusteluun (10 min).

Ohjeet kommentaattoreille:

  • kommentaattorit on nimetty, jotta joku perehtyy esityksiin "hieman syvemmin" ja pitää ensimmäisen puheenvuoron. Kaikilla osallistujilla on sen jälkeen mahdollisuus osallistua keskusteluun, tehdä kysymyksiä ja kommentoida esityksiä.
  • Esitettäviä tutkimuksia voi arvioida ja kommentoida esimerkiksi seuraavien kriteerien avulla, painottaen sitä näkökulmaa mikä on itselle luonteva:

o tutkimus käytännön näkökulmasta: onko aihe relevantti, kiinnostava, ajankohtainen; onko huomioitu kaikki olennaiset tutkittavaan ilmiöön vaikuttavat tekijät, pitäisikö aihetta tarkastella myös jostakin toisesta näkökulmasta jne.

o tutkimuksellinen näkökulma: onko aihe tutkimuksellisesti relevantti, rajattu oikein, aineisto riittävä, teoreettinen näkökulma toimiva, analyysi toteutettu järkevästi ja huolellisesti, onko tulosten raportointi toteutettu asiallisesti, onko tuloksilla relevanssia ja mielenkiintoa jne.


Käytännön asioita

TUTKIMUSTYÖPAJAN järjestää Sivistystyön Vapaus ja Vastuu SVV -ohjelma (www.vapausjavastuu.fi). Käytännön järjestelyistä vastaa Itä-Suomen yliopisto, lisätietoja jyri.manninen@uef.fi, puh. 050-3815359.

Tutkimustyöpajaan osallistuvien on ilmoittauduttava myös vapaan sivistystyön päiville normaaliin tapaan ja valittava ilmoittautumislomakkeelta työpajaksi "Avoin tutkimustyöpaja".

SVV-ohjelma maksaa niiden tutkimustyöpajaan osallistuvien osallistumismaksun, joilla on työpajan 5.6. julkaistavaan ohjelmaan merkitty esitys ja jotka osallistuvat molempina päivinä.

Majoituksesta osallistujat vastaavat itse. Hotelli Kimmelissä (Itäranta 1, 80100 JOENSUU) on vapaan sivistystyön päiville osallistuville kiintiö, 1 hh 98 €, 2 hh 59 €/hlö. Majoitusvaraukset Original Sokos Hotel Kimmel, "Vapaan sivistystyön päivät" 7.8.2015 mennessä.

Muita majoitusmahdollisuuksia Joensuussa VisitKarelia-sivustolla.

Lisätietoja:
Leena Saloheimo, leena.saloheimo@sivistystyo.fi, 050 5466038

Siirry sivun alkuun
Share/Bookmark

 

Siirry sivun alkuun suomeksi på svenska in english VSY/SBO