VSY

Avoin tutkimustyöpaja 2016

Vapaan sivistystyön tutkimusta tekevien avoin tutkimustyöpaja järjestetään Kuopiossa 25.-26.8. osana valtakunnallisia vapaan sivistystyön päiviä.

Tutkimustyöpajaan ovat tervetulleita tutkijoiden lisäksi myös vapaan sivistystyön ammattilaiset ja luottamushenkilöt. Tutkimuksesta kiinnostuneita keskustelijoita ja kommentoijia tarvitaan!

Työpaja on avoin myös siten, että siihen kutsutaan Itä-Suomen ja Tampereen yliopistojen sekä Äbo Akademin vapaan sivistystyön tutkijoiden lisäksi myös muita vapaasta sivistystyöstä tutkimusta tekeviä tai sellaista suunnittelevia.

Tutkimustyöpajan ohjelma muotoutuu osallistujien vapaata sivistystyötä koskevien tutkimusesitelmien ja niistä käytävän keskustelun pohjalta.

Vapaaseen sivistystyöhön liittyvät tai sen tematiikkaa sivuavat esitykset ovat tervetulleita:

1. Tutkimusesitykset: pohjautuvat käynnissä olevaan tai jo valmistuneeseen tutkimukseen, ja esitykset valitaan tutkimuksellisten kriteerien pohjalta. Esityksissä voi keskittyä johonkin tutkimukseen osaan tai erityiskysymykseen, mutta tutkimuksen kokonaisuus (teoria, tutkimustehtävä, aineisto, tuloksia) tulee näkyä myös.

2. Tutkimussuunnitelman esittely: suunnitelmien tulee noudattaa vakiintunutta rakennetta (tausta, aikaisemmat tutkimukset aiheesta, tutkimustehtävä ja tutkimuskysymykset, aineistonkeruusuunnitelma).

3. Ideapaperit: vapaamuotoisempia esityksiä jostakin vapaan sivistystyön teemaan liittyvästä tutkimusaiheesta, joka olisi tutkimisen arvoinen. Mahdollisena toteuttajana myöhemmin voi olla esittäjä itse, mutta yhtä hyvin voi tuoda tarjolle aiheen, jota jonkun olisi hyvä alkaa tutkia. Paperissa tulee lyhyesti kuvata tutkimuskohdetta, tutkimusidea ja perusteluja, miksi asiaa kannattaisi tutkia.

Esityksiä voi tarjota työpajaan verkkolomakkeella 5.6. asti.

Työpajan ohjelmasta vastaa tänä vuonna Tampereen yliopisto. Ohjelma julkaistaan kesäkuun alussa SVV-sivustolla.

Lisätietoja:

professori Anja Heikkinen, anja.heikkinen (ät) uta.fi

Siirry sivun alkuun
Share/Bookmark

 

Siirry sivun alkuun suomeksi på svenska in english VSY/SBO