VSY
Sijaintisi: Etusivu > Vaikuttamistoiminta > TIEDONKERUU > Tiedonkeruu 2015: Maahanmuuttajakoulutus ja maahanmuuttajat vs-oppilaitoksissa

Tiedonkeruu 2015: Maahanmuuttajakoulutus ja maahanmuuttajat vs-oppilaitoksissa


VST toteutti OPH:n tilauksesta syys-lokakuussa 2015 verkkokyselynä tiedonkeruun, joka kattoi kaikkien kansalaisopistojen, kansanopistojen, kesäyliopistojen, opintokeskusten ja urheiluopistojen kaiken maahanmuuttajakoulutuksen.

Raportti julkaistaan 20.4.2016 Opetushallituksen sähköisessä julkaisusarjassa. Tervetuloa julkistamistilaisuuteen!

Kyselyyn vastasi 85 prosenttia oppilaitoksista. Selvitysraportti ilmestyy Opetushallituksen verkkojulkaisusarjassa huhtikuussa 2016.

Tiedonkeruun kysymykset ennakkotutustumista varten PDF-muodossa suomeksi ja ruotsiksi.Vapaan sivistystyön oppilaitoksilla on tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä maahanmuuttajakoulutuksen järjestäjänä.

Tiedonkeruun pohjalta selvitetään maahanmuuttajakoulutuksen, maahanmuuttajaopiskelijoiden ja myös maahanmuuttajahenkilöstön määriä vapaan sivistystyön oppilaitoksissa v. 2014. Selvityksen on tilannut opetusministeriön toimeksiannosta Opetushallitus, mutta sillä on käyttöä myös vapaan sivistystyön valtakunnallisten järjestöjen kehittämis- ja edunvalvontatyössä.

Tietojen keruun toteuttaa Vapaa Sivistystyö ry yhteistyössä Kansalaisopistojen Liiton, Suomen Kansanopistoyhdistyksen, Suomen Kesäyliopistot ry:n, Opintokeskukset ry:n ja Urheiluopistojen yhdistyksen kanssa sekä Bildningsalliansenin kanssa.

Aikataulu

1. Verkkokysely oppilaitoksille, 21.9.-16.10.2015

2. Karhukyselyt ja tietojen täydentäminen, lokakuu

3. Aineiston käsittely ja raportin kirjoittaminen, 15.10.-31.12.2015

4. Raportin julkaiseminen, 20.4.2016

Siirry sivun alkuun
Share/Bookmark

 

Siirry sivun alkuun suomeksi på svenska in english VSY/SBO