VSY
Sijaintisi: Etusivu > Vaikuttamistoiminta > TILAISUUDET > Maahanmuuttajat ja maahanmuuttajakoulutus vapaassa sivistystyössä

Maahanmuuttajat ja maahanmuuttajakoulutus vapaassa sivistystyössä

Selvitys vapaan sivistystyön oppilaitosten maahanmuuttajakoulutuksesta on valmistunut. Se on julkaistu Opetushallituksen sähköisessä julkaisusarjassa ja on ladattavissa verkossa.

Raportti julkistettiin 20.4. klo 10-12 Helsingin työväenopiston Helsinginsalissa (Helsinginkatu 26, Helsinki)

Julkistamis- ja keskustelutilaisuuden tallenne on nyt katsottavissa verkossa. Sen on tehnyt tiimivastaava Juhana Mykrä kollegoineen Helsingin työväenopistosta.

Maahanmuuttajat ja maahanmuuttajakoulutus vapaan sivistystyön oppilaitoksissa -keskutelutilaisuuden puheenvuorot (esitysmateriaali linkin takana):

Keskustelun veti puheenjohtaja Aaro Harju.

Selvitysraportti jaettiin julkistamistilaisuuden osallistujille painettuna.

Selvityksen tilasi opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta Opetushallitus. Sen toteutti Vapaa Sivistystyö ry.

Selvitys antaa kokonaiskuvan vapaan sivistystyön oppilaitosten järjestämästä maahanmuuttajakoulutuksesta ja maahanmuuttajien osallistumisesta opintoihin. Selvitys kattaa vapaan sivistystyön lisäksi kaiken oppilaitosten järjestämän koulutuksen, jossa on ollut maahanmuuttajaopiskelijoita vuonna 2014. Selvitys perustuu oppilaitoksille vuonna 2015 tehtyyn kyselyyn, jossa vastausprosentti oli 85.

Opiskelija- ja opetustuntimäärien lisäksi selvitys kuvaa koulutuksien sisältöjä ja laajuuksia, opetussuunnitelman perusteiden käyttöä ja opiskelijan maksuosuutta. Siinä tarkastellaan maahanmuuttajakoulutuksen ja maahanmuuttajaopiskelijoiden jakautumista oppilaitosmuodoittain ja alueittain. Myös oppilaitoshenkilöstön kulttuuriseen moninaisuuteen kiinnitetään huomiota.

Lisätietoja:

Leena Saloheimo, 050 5466 038, leena.saloheimo (ät) sivistystyo.fi
Heikki Sederlöf, heikki.sederlof (ät) oph.fi

Siirry sivun alkuun
Share/Bookmark

 

Siirry sivun alkuun suomeksi på svenska in english VSY/SBO