VSY
Sijaintisi: Etusivu > Kehittäminen > SEMINAARIT > Aikaisemmin järjestettyjä tilaisuuksia > Omaehtoiset opinnot näkyviksi 17.11.2014, Helsinki

Omaehtoiset opinnot näkyviksi 17.11.2014, Helsinki

Seminaarissa pohditaan, miten vapaan sivistystyön opinnoissa hankittua osaamista voidaan tehdä näkyväksi nonformaalin ja informaalin osaamisen tunnustamisen viitekehyksessä. Seminaarissa keskustellaan myös siitä, miten vapaan sivistystyön todistuskäytänteitä voitaisiin kehittää niin, että osaamista voitaisiin hyödyntää esimerkiksi tutkintotavoitteisessa koulutuksessa.

Opitun tunnistamisella ja tunnustamisella on vankka sijansa eurooppalaisessa ja pohjoismaisessa koulutuspoliitikassa. Euroopan neuvosto antoi jäsenmailleen suosituksen epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista joulukuussa 2012.

Suositusta, sen toimeenpanoa ja merkitystä suomalaisessa kontekstissa esittelee opetusneuvos Carita Blomqvist Opetushallituksesta.

Aikuisten oppimisen pohjoismainen verkosto (NVL) on puolestaan edistänyt osaamisen tunnustamista pohjoismaisella tasolla. Vuonna 2013 NVL asetti työryhmän, jonka tehtävänä on selvittää pohjoismaisessa vapaassa sivistystyössä hankitun osaamisen tunnustamista.
Työryhmän tuloksista kertoo Ruotsin NVL-koordinaattori Asta Modig Skolverketistä.

NVL:llä on lisäksi Suomessa toimiva kansallinen validointiryhmä. Ryhmä on kuluvana vuonna perehtynyt vapaan sivistystyön todistuskäytäntöihin opitun tunnustamisen näkökulmasta.
Ryhmä on laatinut todistuskäytänteistä suosituksen, joka esitellään seminaarissa.

Ohjelma

Aika:
17.11.2014 klo 10 - 16

Paikka: G18, Yrjönkaru 18, Helisnki

Kohderyhmä: Vapaan sivistystyön toimijat, korkeakoulujen AHOT-koordinaattorit, ammatillisen koulutuksen henkilökohtaistamisen parissa toimivat

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislomakkeella viimeistään 7.11.2014

Seminaari on maksuton sisältäen kahvit ja lounaan.

Järjestäjät: Pohjoismainen aikuiskoppimisien verkosto NVL, Kansalaisopistojen Liitto, Bildningsalliansen ja Vapaa Sivistystyö ry

Lisätietoja:
Leena Saloheimo, Vapaa Sivistystyö ry
Pirkko Sartoneva, NVL, Kansalaisopistojen Liitto
Siirry sivun alkuun
Share/Bookmark

 

Siirry sivun alkuun suomeksi på svenska in english VSY/SBO