VSY
Sijaintisi: Etusivu > VST > HISTORIA > VSY 40 vuotta

VSY 40 vuotta

VSY juhlisti 40-vuotista taivaltaan 13.5.2009 kutsumalla ystäviä ja yhteistyökumppaneita Flooranpäivän juhlaan. Lähes 90 vierasta saapui G18-talon saliin juhlistamaan syntymäpäivää.

Vapaan sivistystyön yhteisjärjestö - Samverkande bildningsorganisationerna ry rekisteröitiin 21.5.1969. Ennen tätä vapaan sivistystyön toimijoiden epävirallisena yhteistyöelimenä toimi Suomen Kansansivistysjärjestöjen yhteistoimikunta. VSY:ssä on 18 jäsentä.

Alla on joitakin kuvia Flooranpäivän juhlasta.
Sibelius akatemian opiskelijat esittivät moderneja kappaleita ja perinteisiä kansanlaulujakin.Puheenvuoron sivistyksestä esitti fil. tri Hannele Koivunen, joka . palautti mieliin sivistyksen sanallista historiaa, jolla Suomessa on varsin mielenkiintoinen kiinnekohta. Nimittäin saksan kielen sivistystä tarkoittava sana Bildung otettiin aikoinaan Suomessa käyttöön käännöksenä "sivistys", joka itse asiassa liittyy pellavan viljelyyn
- Korjatut ja kuivatut pellavan varret ensin hakataan hajalle, jolloin niistä irtoavat kuidut ja muut osat erilleen. Tämän jälkeen ne sivistetään eli harjataan, minkä seurauksena kuidut puhdistuvat, silenevät ja oikenevat, Koivunen kertoi.Helena Kekkonen esitti onnittelunsa 40-vuotiaalle järjestölle, jossa aiemmin oli toiminut myös pääsihteerinä. Puheessaan hän korosti rauhankasvatusta vapaan sivistystyön yhtenä merkittävänä tehtävänä.
- Kaikki me olemme samanlaisia syntyessämme, kukaan ei ole huonompi tai parempi. Jokainen ihminen on pohjimmiltaan hyvä.

Siirry sivun alkuun
Share/Bookmark

 

Siirry sivun alkuun suomeksi på svenska in english VSY/SBO