VSY
Sijaintisi: Etusivu > Fritt Bildningsarbete rf > HÅLLBAR UTVECKLING

HÅLLBAR UTVECKLING

Målbild för Finland 2050 - Ett samhälleligt åtagande för hållbar utveckling är en gemensam långsiktigt målsättning för det framtida Finland.

Det samhälleliga åtagandet för hållbar utveckling för de centrala organisationerna för fria bildningen finns i Vapaa Sivistystyö ry:s namn på Miljöministeriets åtagandesida på adressen: http://sitoumus2050.fi/. Samhällets aktörer ger egna åtaganden för att uppnå de gemensamma målen. Åtagandets ändamål är öka effektiviteten och följder för en hållbar utveckling i politiken samt att svara på FN:s utmaning till nationella regeringar att göra åtaganden och genomförande av utmaningen.

Det huvudsakliga målet med organisationernas åtagande är att sprida och stöda verksamhet som baserar sig på principerna för hållbar utveckling i fria bildningen. Under perioden 2014 - 2015 är målet en 25 procents tillväxt i antalet fria bildningens instanser vars verksamhet baserar sig på principerna för hållbar utveckling

För att undersöka utgångsläget 2014 - användningen av program och ledningssystem för hållbar utveckling i fria bildningens instanser - finns en enkät, som vi hoppas blir besvarad av så många institutioner som möjligt.

I åtagandet är med Vapaa Sivistystyö ry- Fritt Bildningsarbete rf, Kansalaisopistojen Liitto, Suomen Kansanopistoyhdistys, Bildningsalliansen och via Vapaa Sivistystyö ry även andra centrala organisationer inom fria bildningen.

Mera information om det samhälleliga åtagandet för hållbar utveckling:

Jaana Nuottanen, KoL, jaana.nuottanen@ktol.fi

Tytti Pantsar, Kansanopistoyhdistys, tytti.pantsar@kansanopistot.fi

Ulrica Taylor, Bildningsalliansen, ulrica.taylor@bildningsalliansen.fi

Siirry sivun alkuun
Share/Bookmark

 

Siirry sivun alkuun suomeksi på svenska in english VSY/SBO